COMPASTOR komposztoltó

(9 vásárlói értékelés)

3 810 Ft10 160 Ft

Gyártja: Pásztor József egyéni vállalkozó, engedély száma: 478901
Tartalma: Növényi zöld hulladékból, COMPASTOR – technológiával készült, a komposztálási folyamatot beindító és serkentő,  Dendrobeana Veneta varietas Compastor gilisztát és mikroorganizmusok flóráját tartalmazó oltóanyag.

Felhasználása: Komposztkészítéshez.

Törlés
SKU: N/A Category:

Leírás

A komposztoltó koncentráltan tartalmazza azokat a makro-és mikroorganizmusokat, amelyek a komposztálást elvégzik. A komposztoltó használata elengedhetetlen a gyors és eredményes komposztáláshoz.

A többi piacon kapható komposztálást segítő anyag nem tartalmaz élő anyagokat, illetve csak bizonyos baktériumok szárított alakját. A komposztoltókkal végzett kísérletek alapján egyértelmű, hogy ez a komposztoltó a leggyorsabban alakítja komposzttá a zöldhulladék és egyéb kiindulási anyagokat. A komposztoltó hatóanyaga a giliszta, a giliszta-kokonok és a giliszták által átvitt, majd felszaporított baktériumok. Ezek a baktériumok a komposztálás minden fázisában hatékonyak.

Fontos megjegyezni, hogy a COMPASTOR komposztoltónak nem szabad felmelegednie, valamint kiszáradnia. A felmelegedés elkerülése végett olyan komposztot kell beoltani, amely vagy előkezelt, azaz a hő-szakaszon túl van. A giliszták és a baktériumok gyors munkájához pedig folyamatos nedvességre van szükség, hogy a giliszták állandó nedves közegben dolgozhassanak.  Az ajánlott arány 1 köbméter friss kiinduló anyaghoz 2 darab 30 literes zsák ajánlott a megfelelő oltási folyamatokhoz. PP-zsákban 2 hónapig tárolható hűvös, árnyékos helyen.

2 darab 30 literes zsak ajanlott a megfelelo oltasi folyamatokhoz

További információk

Tömeg 15 kg
Compastor®-komposztoltó

30 literes zsák, 15 literes zsák, 5 literes zsák

9 reviews for COMPASTOR komposztoltó

 1. Dorottya Kézdi

  Gazdaboltban kisebb csomagolásban nem tervezik a forgalmazást?
  Üdv egy reménykedő komposztgyűjtő:
  Kézdi Dóra

 2. József

  Nagyon drága a szállítás. Esetek olcsóbb megoldàson nem jöhet szóba?

  • compastor-admin

   Kedves József! A kiszállítási árakat a Foxpost határozza meg! Olcsóbb szállítási díj akkor kerülhet szóba, ha több mint 5 zsákot rendelne, mert akkor személyesen mi szállítjuk ki Önnek és helyben tapasztalatokat, illetve segítünk Önnek kezelni a komposztálást!
   Tisztelettel: Compastor

 3. Penczkó József

  Érdeklődnék,hogy személyesen van e lehetőség megvásárolni ?

 4. Szent-Andrássy Klára

  Kedves Compastor csapat,
  érdeklődnék, hogy az Önök által tenyésztett giliszták bel-és kültéri komposztálásra is alkalmasak-e?
  Üdvözlettel, Klára

  • compastor-admin

   Kedves Klára!
   Igen, a mi általunk tenyésztett komposztgiliszták kiválóan alkalmasak bel- és kültéri komposztálásra! Rendkívül gyorsan komposztálnak, szaporodnak!

   Üdvözlettel: Compastor

 5. Fernezelyi Simon

  Foxposttal csomagpontba kérve olcsóbb volt, és “féladagot” is lehetett rendelni. Azóta remekül beindult a gilisztakomoposztom, köszönöm!

  • compastor-admin

   Kedves Simon! Természetesen ha valakinek kisebb a komposztálója, és a zsákos csomag nagy lenne a komposztálójába, akkor ha felkeres bennünket, természetesen tudunk más megoldást találni is erre a “problémára”!

 6. Rezi László

  Jó napot kívánok,
  Érdeklődni szeretnék, hogy van e lehetőség arra, hogy tisztán csak gilisztákat vásároljak önöktől horgász célra?
  Mivel nem átlagos mennyiségben használom őket, viszonylag sokat (kb 2 kg) szeretnék vásárolni ha lehetséges. Budapesten lakom, tehát szállításra is szükség lesz.

  • compastor-admin

   Kedves László!
   Tisztán a gilisztákat nem tudjuk küldeni, mert lehetséges hogy a szállítást nem élnék túl. Ezért, érdemes komposztoltóként megvásárolni!

   Üdvözlettel: Compastor

 7. Keresztes Judit

  Tisztelt Compartor Csapat!
  Érdeklődnék, hogy a komposztoltó 30 kg-os kiszerelés arányában mennyi gilisztát tartalmaz? (Gondolom vegyes korú az állomány és kokonokat is tartalmaz.)
  Tehát kb.hány kg giliszta, ill.esetleg hány ezer darab lehet a 30 kg-ban?
  (Fóliasátorba zöldségek közé is érdemes direktbe kiszórni, ha utána a talajt folyamatosan szórjuk szerves, lebomló melléktermékekkel, vagy akkor az élő zöldségekre is káros lehet, ha nem talál esetleg elég kiszórt mellékterméket? Bár a talajban is talál rendszeresen tovább-bontható szerves anyagot, baktériumokat….
  Emiatt merül fel ez a kérdés, hiszen az élő zöldség is lehetne tápanyag a gilisztáknak. Bár gyanítom, hogy a már bomlásnak indult baktériumdús szervesanyagokat preferálja, a még élőt talán nem ….)

  • compastor-admin

   Tisztelt Keresztes Judit!

   Egy zsák komposztoltóban 1-1,5 kg giliszta található, mellette a zsákban benne vannak a mikro- és makróorganizmusok is ami pluszban segít nekünk a kerti- és konyhai zöld hulladék feldolgozásában! Az állomány az vegyes, így megtalálható benne a kokon, kisebb giliszták, és a normális méretű giliszták. Élő növényzetet nem bántja, így csak az elhalt növényt eszi meg!

   Üdvözlettel: Compastor

 8. Mark

  Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

 9. Attila

  2022 tavasszal vettem 30kg-ot. Azóta is tökéletesen teszik a dolgukat. Rengetegen lettek. Már majd egy m3 komposztot forgatnak át napról-napra. Érdemes a komposztálót agroszövettel/geotextillel kibélelni, alul is, oldalt is, hogy ne szökjenek el és akkor csak egyszeri befektetés. A lehető legjobb választás, ha az ember problémamentesen szeretne komposztálni a házikertben.

  • compastor-admin (megerősített tulajdonos)

   Kedves Attila!

   Köszönjük szépen visszajelzését!

Add a review

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.