COMPASTOR giliszta

(5 vásárlói értékelés)

200 Ft

Szállítási költség: 1889 Ft

Tenyészti: Pásztor József egyéni vállalkozó, engedély száma: 478901
Kiszerelés: tégelyben

Tartalma: 15-20 db Dendrobaena veneta varietas Compastor giliszta

Leírás

Zöldhulladékban mint speciális környezetben tenyésztett giliszta alfaj.

Ez a giliszta közepesen hosszú, pirosas, és nyugalmi állapotban kicsit tömzsinek tűnik. Nagytestű, 0.3-1,5 gramm nagyságú.

A giliszta a hámján és a bélrendszerében termeli azokat a baktériumokat, amelyek a leghasznosabb munkát végzik a komposztálás során. Ezeket a baktériumokat a komposztoltás során a giliszták juttatják el a komposztálandó anyagokhoz. Ezért fontos a giliszták mennyisége a komposztoltásnál, mivel a giliszták száma meghatározza a kedvező baktériumok kiindulási arányát. A giliszták által termelt gilisztahumusz a létező legjobb tápanyag a növények számára.   A komposzt-giliszta állandóan dolgozik, télen-nyáron, naponta a testsúlyának megfelelő humuszt állít elő.

A gilisztákat a komposztkészítésen kívül fel lehet használni madarak etetésére, illetve kifejezetten alkalmasak horgászgilisztának is, mivel a víz alatt oxigénmentes környezetben sokáig életben maradnak és mozgékonyak, ami kedvező a horgászat során.

5 reviews for COMPASTOR giliszta

 1. Ágnes Ajao

  Tisztel Compastor!
  Alkalmas ez a gilisztafaj beltéri gilisztakomposztálóhoz?
  Köszönöm!

  • compastor-admin

   Tisztelt Ágnes! Igen, alkalmas beltéri illetve kültéri gilisztakomposztálóhoz egyaránt!

 2. Márton

  Ez tulajdonképpen trágyagiliszta (Eisenia foetida) ? Vagy ha nem akkor mien fajta?

  • compastor-admin

   Kedves Márton! Ennek a speciális, általunk kitenyésztett giliszta alfajnak a neve: Dendrobaena veneta varietas Compastor giliszta

 3. Attila

  Szeretném megkérdezni, hogy 2 éve felhalmozott kb. 1- 1,5 m3 vágott fű komposztálásához mennyi gilisztára van szükség és az kb. mennyi idő alatt végzik el a giliszták. A komposztálás után, hogyan tudom gilisztákat elkülöníteni, hogy a komposztált földet, fel tudjam használni.

  • compastor-admin

   Kedves Attila! 1-2 zsák komposztoltóra lenne szükség, viszont érdemes a fűnyírást mással is keverni, mert minél több zöldet komposztálunk annál értékesebb lesz a komposztunk! A fűnyírással vigyázni kell, mert hőszakaszon megy keresztül, így érdemes a lenyírt fűvet pihentetni 3-4 napig a komposztáló mellett, majd utána mehet a komposztálóra. A komposzthalmot minimum hetente locsolni kell, de ez az időjárástól is függ, mivel ha nem érkezik csapadék a területre, akkor viszont 3-4 naponta érdemes meglocsolni! Nagyjából 6-9 hónap alatt már kész komposztot kapunk! A komposztálás után rostálással tudja elkülöníteni a gilisztákat!

   Üdvözlettel: Compastor

 4. Attila

  Kedves Compastor, Mennyi doboz giliszta kell ehhez és postán küldve hány napig maradnak életben?

  • compastor-admin

   Kedves Attila! Legalább 50-60 doboz giliszta kellene hozzá, hogy gyorsan és megfelelően komposztáljanak a giliszták. A giliszták 1-2 hétig biztos hogy életben vannak a postán, de ez függ, hogy milyen körülmények között van a posta raktárában, mivel egy kis dobozban van 18-20 darab giliszta, ellentétben a zsákos kiszerelésben, ahol jobban kapnak levegőt a giliszták mint egy tégelyben. Általában 2-3 munkanap alatt oda ér a csomagja Önhöz!

   Üdvözlettel: Compastor

 5. Attila

  Kedves Compastor, Ha rendelek 1 zsák komposztoltórt és 30 doboz gilisztát rendelek (jobban megnéztem nincs 1 m3 a fű) akkor mit csináljak, mivel már kb. 2 éve gyűjtöm a füvet egy kupacba. Össze kell kevernem a gilisztákat és a komposztoltórt a gilisztát és a füvet?

  • compastor-admin

   Kedves Attila! Érdemes a fűnyírást összekeverni más zöld”hulladékkal” pl: konyhai- és kerti zöld”hulladékkal” vagy papír alapú anyagokkal, miután ez kész, mehet bele a komposztoltó és a dobozos giliszta. Érdemes egy sávot húzni középre, vagy egy lyukat középre amibe kényelmesen belefér az oltóanyag, majd visszatakarni. Ezután már csak meg kell locsolni és hagyni hogy az oltó tegye a dolgát. A tetejét takarni kellene egy raschel-hálóval a madárvédelem miatt.

   Üdvözlettel: Compastor

Add a review

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük