compastor giliszta

giliszta

A Compastor giliszta 5 szuperképessége

Humuszelőállító bajnok

Hibrid giliszta révén egyesíti a felmenők mozgékonyságáta nagy testalkattal, ezért baktériumflórájával egyetemben a szüleinél jóval nagyobb hatékonysággal képes a humusz előállítására. Szövettani vizsgálatok igazolják, hogy elődeihez képest nagyobb mennyiségben termel humin és fulvin savakat, amelyek segítik a növények növekedését.

A papírhulladékot is lebontja a konyhai és a kerti zöldhulladék mellett

A Compastor giliszta két faj háziasításából született meg (részletekért katt ide), amelyek közül az egyik szülői vonal cellulóz lebontására és átalakítására is képes. Ez ezért nagyon fontos, mert értelemszerűen még jobban csökkenthető gilisztakomposztálással a kommunális hulladék a háztartásokban.

Sokáig bírja vizes és száraz közegben is

Strapabíró a szó legszorosabb értelmében, ugyanis a Compastor giliszta eltűri szélsőséges létfeltételeket. Vízben akár napokig is túlél, szárazságban pedig képes komolyabb károsodás nélkül a testének az 50%-ára dehidratálódni. Természetesen hatékony munkára kissé nedves, szélsőségektől mentes közegben képes.

Csökkenti a komposztban az emberekre veszélyes mikrobák számát

Hatékony és erős immunrendszerrel rendelkezik, továbbá nagy mennyiségben termel antibakteriális fehérjéket emésztőcsatornájában, szöveteiben, amelyek a háti pórusokon át a környezetbe kijutva fejtik ki pozitív hatásukat, így fertőtlenítve a komposzthalmunkat.

Helyettünk is forgatják a hulladékhalmot

Nagy előnye a gilisztákkal való komposztálásnak, hogy gondozásmentes, tekintve, hogy ha bevonjuk őket a munkába, akkor szükségtelenné válik a szakirodalom által megkövetelt forgatás, mivel ők elvégzik helyettünk ezt a tevékenységet is.

Bejegyzést írta: CS-K. Anita

2 comments on “A Compastor giliszta 5 szuperképessége

Fóti Viktória

Tisztelt Compastor Munkatársak!

Önöktől lehet rendelni ebből a bajnok gilisztából? Vagy csak szuper titkos szakemberek számára elérhető? Mert örömmel vennék Önöktől egy kis csapatot, ha esetleg van rá mód. Egy nem túl nagy “komposztfészket” szeretnék felturbózni.
Üdvözlettel Fóti Viktória

compastor-admin

Kedves Viktóra!

Köszönjük az érdeklődését. A webshopunk legkésőbb 2018. június 11-én élesben is elindul és lehetősége lesz oltóanyag rendelésére. További kérdés esetén kérem írjon nekünk az info@compastor.hu e-mail címre.

Köszönettel és üdvözlettel,

Cs-Kovács Anita

Comments are closed for this post !!

Kosár

Termékek