A Compastor giliszta 5 szuperképessége

compastor giliszta
compastor giliszta

Humuszelőállító bajnok

Hibrid giliszta révén egyesíti a felmenők mozgékony, aktív vitalitását a nagy testalkattal, ezért baktériumflórájával a szüleinél jóval nagyobb hatékonysággal képes a humusz előállításra. Szövettani vizsgálatok igazolják, hogy elődeihez képest nagyobb mennyiségben termel humin és fulvin savakat, amely savak a növények növekedését segítik.

A papírhulladékot is lebontja a konyhai és a kerti zöldhulladék mellett

A Compastor giliszta két faj háziasításából született meg (részletekért katt ide), amelyek közül az egyik szülői vonal cellulóz lebontására és átalakítására is képes. Ez ezért nagyon fontos, mert értelemszerűen jelentősen lecsökkenthető a kommunális hulladék a háztartásokban.

Sokáig bírja vizes és száraz közegben is

Strapabíró és a szó legszorosabb értelmében, ugyanis eltűri a szélsőséges létfeltételeket. Vízben akár napokig is túlél, szárazságban pedig képes komolyabb károsodás nélkül a testének az 50%-ára dehidratálódni. Természetesen hatékony munkára kissé nedves, szélsőségektől mentes közegben képes.

Csökkenti a komposztban az emberekre veszélyes mikrobák számát

Hatékony és erős immunrendszerrel rendelkezik, továbbá nagy mennyiségben termel antibakteriális fehérjéket emésztőcsatornájában, szöveteiben, amelyek a háti pórusokon át a környezetbe kijutva fejtik ki pozitív hatásukat.

Helyettünk is forgatják a hulladékhalmot

Nagy előnye a gilisztákkal való komposztálásnak a munkaerő és energiahatékonyság, tekintve, hogy ha bevonjuk őket a munkába, akkor szükségtelenné válik a szakirodalom által megkövetelt forgatás, mivel ők elvégzik helyettünk ezt is.

Bejegyzést írta: CS-K. Anita

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.